Teamtraining
Rotterdam

Welkom in de wereld
van serieuze teamtraining

Teamtraining corona proof

Een teamtraining corona proof is binnenkort weer mogelijk. Tijd om te plannen!

Juist omdat mensen elkaar minder ontmoeten, wordt verbinding met diepgang extra gewaardeerd. Hernieuwde verbinding ervaren organiseren we in een teamtraining op een natuurlijke manier op 1,5 meter. Onze programma's dragen bij aan de mentale weerbaarheid in uw team.

Wekelijkse covid-19 updatePijl rechts icoon

Uw teamtraining alvast inplannen is slim, omdat veel teamtrainingen zijn doorgeschoven verwachten we drukte op het moment dat veilig samenkomen weer mogelijk is. 

Onze maatregelenPijl rechts icoon

 

Welk teamtrainingsprogramma past bij uw vraag?

Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon vanaf 1,5 uur
 • Plezier en ontspanning
 • Coronaproof, op 1,5 meter afstand
 • Online, binnen en (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Ervarend leren
 • Enthousiaste instructeurs

TeambuildingPijl rechts icoon

Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Plezier en diepgang
 • Coronaproof, op 1,5 meter afstand
 • Teamversterkend
 • Veel afwisseling
 • Communicatie en feedback
 • Kundige teamtrainers

Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon

Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 2 dagdelen
 • Periodiek onderhoud voor teams
 • Coronaproof, op 1,5 meter afstand
 • Verbetering werksfeer ook online
 • Positief en toekomstgericht
 • Gericht op resultaten
 • Ervaren teamcoaches

Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Onze programma’s

De meest gekozen trainingen in Rotterdam

Over teamtraining bij Team4Teams

Veelgestelde vragen over teamtraining Rotterdam

Is teambuilding eigenlijk wel veilig corona proof mogelijk?

Teambuilding is met gezonde teamleden op 1,5 meter afstand veilig mogelijk. Buiten in de open lucht en ook binnen in een grote lege fabriekshal of ruime professioneel covid-19 proof geventileerde zaal in de regio Rotterdam zijn mogelijkheden. 

 • We houden ons aan de richtlijnen van de overheid en sluiten ook aan bij de (extra) wensen van uw organisatie en de deelnemers.
 • Wij hebben nieuwe teamopdrachten zo ontworpen dat de teamleden de opdracht op een natuurlijk aanvoelende wijze kunnen uitvoeren zodra ze 1,5 meter afstand houden.
 • Binnen gebruiken we een ruime zaal, met goede ventilatie en doen we het fysiek rustig aan. De opdrachten zijn vooral gericht op creatief, out of the box en optimaal samenwerken. Anders aantrekkelijk!

Op de pagina ‘teamtrainingsopdrachten corona proof’ kunt u in zes korte video’s zien hoe dat er in de praktijk buiten uitziet.

We volgen de ontwikkelingen rond de SARS pandemie op de voet en passen onze werkwijze zo nodig direct aan. Op onze Covid-19-pagina vindt u alle actuele informatie in een wekelijkse update.

Is een communicatietraining veilig corona proof mogelijk?

Meestal organiseren we een communicatietraining binnen. Dat deden we voordat corona ons allen trof met groepen tot maximaal 60 personen.

 • Op dit moment adviseren we om live de training in kleine groepen (optimaal 8 tot 12, maximaal ± 16 deelnemers) te organiseren. Dat kan buiten in de luwte, maar ook binnen in een ruime goed geventileerde zaal

Bij de communicatiestijlentraining hoort ook een online vragenlijst. De resultaten ziet u gelijk nadat u de vragenlijst heeft afgesloten. De collectieve resultaten worden op de cursusdag zelf gepresenteerd.

We houden ons binnen in een zaal strikt aan de adviezen van de overheid. Bovendien zijn de nieuwe communicatieopdrachten zo ontworpen dat de groepsleden de opdracht alleen goed kunnen doen als ze afstand houden. Zo stimuleren we dat iedereen op 1,5 meter of meer van elkaar optimaal de oefening kan doen. Bovendien doen we binnen fysiek rustig aan. We hebben ondertussen zelfs zeer goede ervaringen met groepen zittend in een kring.

 • De communicatiestijlentraining is ook online mogelijk. De ideale groepsgrootte is dan 6 personen, de ideale duur 2 uur per sessie.

We reageren wekelijks op nieuwe omstandigheden om Covid-19-proof met teams te kunnen samenwerken. 

Team4Teams heeft zelf geen verblijfslocaties. We bevelen goede locaties wel bij u aan, passend bij uw budget. Hier vindt u locaties waar de teambuilding 100% buiten wordt georganiseerd. Een scoutinglocatie of sportclub met een foodtruck kan natuurlijk ook.

Wat wij nodig hebben is een ruime zaal of een in de luwte gelegen grasveld.

Hoe gaat Team4Teams te werk?

Teamtraining zien we in de eerste plaats als een proces. Een teamoefening en inhoudelijke bijdrage zijn niet het doel maar een middel. Het team en haar ontwikkeling staan centraal.

Dat kan live in een groep op locatie en net zo goed online.

De opdrachten zijn inhoudelijk, aantrekkelijk en leuk om te doen. Wij kiezen ze met zorg: wat heeft dit team op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar wil het team aan werken, wat wil het team onderzoeken? Vertrouwen? Tegenstellingen overwinnen? Samenwerken? Creativiteit? Doorzettingsvermogen? Omgaan met diversiteit?

De kracht van de programma’s zit in de positieve ervaringen en de reflecties. er is ook altijd een vertaalslag naar de werksituatie. Wat nemen de deelnemers zich voor om met de ervaringen van de dag te gaan doen?

Kan iedereen meedoen?

Bij onze programma’s staat voorop dat iedereen kan meedoen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Dat geldt dus ook voor mensen met een handicap. Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

In geval van videobellen heeft het de voorkeur om ieder vanaf zijn of haar eigen computer thuis te laten deelnemen.

We adviseren teams om ook hun leidinggevenden, een manager of directeur uit te nodigen. Ook invalkrachten zijn belangrijk. Samen vormen ze het team, ieder in een eigen rol. Een positieve gezamenlijke ervaring straalt nu ook af op belangrijke collega’s. Men schrijft samen geschiedenis.

Wat is het opleidingsniveau van jullie begeleiders?

Al onze begeleiders zijn HBO of universitair geschoold.

 • Onze instructeurs zijn jong en enthousiast, zij begeleiden teambuildingsprogramma’s tot maximaal 3 uur. Plezier hebben met teambuildingsactiviteiten is het doel.
 • Kundige teamtrainers richten zich naast aantrekkelijke teamactiviteiten ook op het groepsproces en het leren van communicatievaardigheden. Het team staat daarbij centraal, de oefeningen zijn een hulpmiddel.
 • Ervaren teamcoaches doorlopen met een team een traject. Zij maken knopen in de samenwerking zichtbaar en bespreekbaar. Vastzittende patronen komen met een teamcoach op tafel, het team stelt ze zelf bij, waarmee nieuwe energie vrijkomt. Een teamcoach is een perfecte keuze waar een team een groeiproces verlangt aan te vangen. Een topteam worden vraagt om een stap voor stap proces.

Instructeurs zijn de beste keuze bij korte teamprogramma’s en zijn ook top voor laaggeschoolde groepen. Met plezier samenwerken staat dan centraal.

Teamtrainers zijn de beste keuze voor MBO en HBO geschoolde teams.

Teamcoaches zijn top met directieteams, managers, leidinggevenden en teamleiders en in teams waarin nog veel te doen is. Het is dan een enorme meerwaarde als leidinggevenden in een teamdag wat voorsprong gegeven wordt.

Wat kunnen jullie een team leveren?

Team4Teams verzorgt programma’s om de samenwerking in en tussen teams op een hoger plan te brengen. Dit doen wij online, buiten en binnen. Begeleiders ondersteunen – stap voor stap – een groeiproces naar betere samenwerking. Letterlijk: team-building. Plezier hebben bij onze activiteiten is daarnaast een belangrijk kenmerk, positiviteit en de Schaal van Samenwerking als routekaart helpen om veranderingen werkelijkheid te maken.

In teamopdrachten wordt zichtbaar hoe de groep functioneert. De gesprekken daarover dragen als vanzelf bij aan teamgroei. Hoe vaker u er op het werk op terugkomt, des te effectiever is de teamtraining, onze contactpersoon voor de groep wordt daarin begeleid.

Teamtraining Rotterdam:

 • korte activiteiten, met sfeerverbetering als resultaat,
 • dagactiviteiten die ook een inhoudelijke bijdrage leveren in de samenwerking, deelnemers worden uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan.

En soms is een team er niet aan toe om (speels en inhoudelijk) uitgedaagd te worden. Er zit iets in de weg. We begeleiden een team dan voor het beste resultaat enkele activiteiten achter elkaar. En beginnen met (individuele) gesprekken.

De menselijke maat (her)vinden, elkaar effectief aanspreken, het gevoel hebben een echt team te zijn is het uiteindelijke doel van onze ondersteuning. Waarbij het rendement op eigen kracht blijft toenemen.

Teambuilding covid-19-proof possible outdoors
Teambuidling is corona proof mogelijk op locaties in uw stad
Clinic teambuilding met reflectie corona proof

De Schaal van Samenwerking is onze routekaart

Goed samenwerkende teams zijn ons kompas. Wat doen zij beter? Hoe komen ze tot snelle groei en gebruiken ze hun aanpassingsvermogen optimaal in snel veranderende omstandigheden? Hoe kunnen andere teams daarvan leren? Dat zijn de vragen die ons bezig houden. Honderden teams gingen u voor! Welk cijfer geeft u uw team? Heeft u zicht op een 8 of 9?

Daag ons uit om onze ervaringen met u te delen!

Onze begeleiders kunnen met behulp van een videoverbinding en op bijna elke locatie aan de slag. Teamtraining Rotterdam is zowel online, in-company als op een verblijfslocatie mogelijk. Met teamtrainers in de regio Rotterdam zit u eerste rang.

 

Bel ons gerust voor een afspraak op 085-8787005 of deel uw vraag in ons contactformulier.

De Schaal van Samenwerking als routekaart voor teamontwikkeling

Locaties voor Teamtraining Rotterdam

Dit zijn de locaties waar wij graag komen!

foodtruck voor een optimale goedkope teambuilding

Back to Basics?

Onze begeleiders kunnen online met een team in een videoverbinding aan de slag. Vanwege een virus, om kosten te besparen, maar ook omdat snelheid van handelen, de reisafstand of een duurzame insteek daarom vragen. Het is even wennen, teamcoaching is tot wel 70% goedkoper, maar het effect is ongeveer even groot. Slim zijn in het besparen van kosten én essentiële dingen zoals het verbeteren van de samenwerking blijven doen zijn onderdeel van het proces van verandering dat van een team een topteam maakt.

Daarnaast kan het ook op elke locatie met een ruime zaal en – zo u dat wilt – een beschut grasveld. Dat kan dus ook bij een sportclub of Scoutinglocatie. Bijvoorbeeld in combinatie met een foodtruck of zelfverzorging!

Ontdek meer

Wij sluiten graag aan op uw vraag. Dat kan via ons contactformulier.

U kunt ons bellen van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur op 085-8787.005. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar een mobiel nummer.

Via deze link komt u bij het offerteformulier. Vertel ons hoe groot uw team is en wat u wilt bereiken met de activiteit en u krijg per mail een overzicht van de investeringen. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Werkt u in Rotterdam en bent u op zoek naar een
teamtraining voor uw medewerkers?

Hier vindt u onze opdrachtgevers uit Rotterdam, Rijnmond, de Maasvlakte, Spijkernisse, Vlaardingen, Schiedam, Barendricht, Ridderkerk en Capelle aan de IJssel! We zijn er trots op en blij mee.